Ιδρυτής

 Κωνσταντίνος Κόντος

Κωνσταντίνος Γ. Κόντος

Φυσιοθεραπευτής – Manual Therapist

MSc Μυοσκελετική & Αθλητική Φυσικοθεραπεία

MCSP, MMACP

Ιδρυτής του Physioactive στην Αθήνα. Αποφοίτησε ως φυσιοθεραπευτής από το Semmelweis Medical University της Βουδαπέστης (2000). Τον Αύγουστο του 2000 αναγνωρίστηκε το πτυχίο του στην Ελλάδα και από τότε έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος φυσιοθεραπευτή. Από τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου μέχρι και τον Ιούνιο του 2002 εργάστηκε ως φυσιοθεραπευτής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (Ορθοπεδική Κλινική) και στην 111 Πτέρυγα Μάχης (Ιατρείο-Φυσιοθεραπευτήριο) κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Τον Δεκέμβριο του 2003 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Μυοσκελετική και Αθλητική Φυσιοθεραπεία (Master of Science) στο University of South Australia, στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας. Ο τομέας εξειδίκευσης που επέλεξε μόνο τυχαίως δεν ήταν, αφού ο αθλητισμός αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της ζωής του. Ασχολήθηκε για πάνω από 10 χρόνια με την πυγμαχία με διακρίσεις τόσο στην Ουγγαρία κατά την διάρκεια των σπουδών του, όσο και στην Ελλάδα (3ος Πανελληνιονίκης το 2002).

Από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2008 εργάσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο σε ιδιωτικές φυσιοθεραπευτικές κλινικές όσο και σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) με αντικείμενο πάντα τη μυοσκελετική φυσιοθεραπεία. Παράλληλα συνέχισε την εξειδίκευσή του με σειρά σεμιναρίων/courses (Studio Pilates for Rehabilitation) και συμμετοχή σε διάφορα εθνικά (Αγγλία) και διεθνή συνέδρια.

Είναι μέλος του Οργανισμού Αδειοδότησης Επαγγελματιών Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Health & Care Professions Council, PH67416 ), του Βρετανικού Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών (Chartered Society of Physiotherapists, MCSP: 073675), του αναγνωρισμένου κύρους Βρετανικού Συλλόγου των Μυοσκελετικών Φυσιοθεραπευτών (Musculoskeletal Association of Chartered Physiotherapists, MMACP: 10986), καθώς επίσης και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (αρ. μητ.: 471/2008).

Τον Φεβρουάριο του 2008 επέστρεψε στην Αθήνα και εργάστηκε ως υπεύθυνος του τμήματος φυσιοθεραπείας στο νεοσύστατο κέντρο αποκατάστασης “Φιλοκτήτης”. Τον Σεπτέμβριο του 2009 ίδρυσε το φυσιοθεραπευτική κλινική Physioactive.

Είναι επίσης φυσιοθεραπευτής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας του Kickboxing, φυσιοθεραπευτής του μεγαλύτερου και πιο αναγνωρίσιμου στην Ελλάδα Kickboxing και Boxing Club “Fighters”, αναγνωρισμένος και προτεινόμενος φυσιοθεραπευτής στην Ελλάδα από την Women Tennis Association (WTA) για τα μέλη της. Παράλληλα συνεργάζεται με διάφορα αθλητικά σωματεία και αθλητές ατομικών αθλημάτων.