Υπηρεσίες

Πιλάτες Αποκατάστασης

Studio Pilates

Μετά από 5 χρόνια λειτουργίας το φυσιοθεραπευτήριο Physioactive εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του με προγράμματα θεραπευτικής εκγύμνασης Studio Pilates. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους που ψάχνουν έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο θεραπευτικής και προληπτικής εκγύμνασης, διδάσκονται από Φυσιοθεραπευτές με εξειδίκευση στη μέθοδο Pilates και με τη συμβολή, όπου κρίνεται αναγκαίο, από φυσιοθεραπευτή εξειδικευμένο στη Μυοσκελετική …»

0 comments

Εργονομική Αξιολόγηση και Διόρθωση Χώρων Εργασίας

Ένας από τους κυριότερους αιτιολογικούς παράγοντες μυοσκελετικών παθήσεων στην εποχή μας είναι η λανθασμένη εργασιακή θέση/στάση και οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις κατά την εργασία. Η σπονδυλική στήλη περισσότερο αλλά και πολλές περιφερικές αρθρώσεις (π.χ. καρπός, αγκώνας, ώμος, γόνατο) υφίστανται μεγάλη καταπόνηση είτε από πολύωρη λανθασμένη στάση είτε από λανθασμένες/επαναλαμβανόμενες κινήσεις εργασιακής ρουτίνας (κακή χρήση/κατάχρηση). Δυστυχώς τις …»

0 comments

Ορθοτική Αξιολόγηση και Διόρθωση

Τα πέλματα του ανθρώπινου σώματος έχουν παρομοιαστεί με τα θεμέλια ενός κτηρίου για τον τρόπο που υποστηρίζουν το βάρος και επηρεάζουν τη σταθερότητα και τη λειτουργία των υπερκείμενων δομών. Για το ανθρώπινο σώμα υπερκείμενες δομές που αποδεδειγμένα επηρεάζονται αρνητικά από δυσλειτουργία των πελμάτων είναι οι αρθρώσεις και οι μύες του αστραγάλου, του γόνατος, του ισχίου, …»

0 comments

Αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων

Η αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους φυσιοθεραπευτές που ειδικεύονται στη μυοσκελετική παθολογία και αποκατάσταση. Οι ακραίες δυνάμεις που ασκούνται στο μυοσκελετικό σύστημα των αθλητών υψηλού επιπέδου, οι απίστευτες απαιτήσεις για υψηλές επιδόσεις τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες, καθώς επίσης και η ψυχολογική πίεση στους αθλητές από προπονητές, ομάδες …»

0 comments

Pilates Αποκατάστασης

Το Pilates είναι μία μέθοδος θεραπευτικής άσκησης, η οποία έχει κερδίσει την τελευταία δεκαετία την αναγνώριση από την παγκόσμια φυσιοθεραπευτική κοινότητα. Οι σχετικές επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα αυτών των ασκήσεων, ιδίως σε παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (π.χ. οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο κτλ.). Το Pilates ξεκίνησε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα από τον ομώνυμο Joseph Pilates ως γυμναστική χορευτών και …»

0 comments

Θεραπευτική Άσκηση

Εκτός της αποτελεσματικότητας του Manual Therapy, ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ερευνητικών δεδομένων  καταδεικνύει ότι η θεραπευτική άσκηση αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για την πλήρη αποκατάσταση των μυοσκελετικών και αθλητικών παθήσεων για μόνιμα ή μακροχρόνια τουλάχιστον αποτελέσματα. Για τα περισσότερα προβλήματα ο συνδυασμός και των δύο είναι πιο αποτελεσματικός, για αυτό θα έλεγε κανείς ότι ουσιαστικά …»

0 comments

Manual Therapy

H γνώση στην ιατρική επιστήμη σε σχέση με την παθολογία, την παθογένεση, τους προδιαθεσικούς παράγοντες και τις θεραπευτικές μεθόδους αυξάνεται διαρκώς. Η παραγωγή νέας επιστημονικής γνώσης οδήγησε στην ολοένα και μεγαλύτερη εξειδίκευση σε όλους τους τομείς. Η φυσιοθεραπεία δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει αυτήν την τάση. Έχει αποκτήσει και αυτή τις αναγκαίες εξειδικεύσεις, όπως …»

0 comments
Θεραπευτικές Συνεδρίες

Φυσιοθεραπεία

Η φυσιοθεραπεία είναι μία επιστήμη, η οποία, μολονότι ξεκίνησε πριν από πολλές δεκαετίες, έγινε αναπόσπαστο μέρος των περισσοτέρων ιατρικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων τα τελευταία μόλις 30 χρόνια.  Σκοπός της είναι να βοηθήσει στην πλήρη ανάκαμψη του ασθενούς μετά από οποιαδήποτε επεμβατική ή συντηρητική ιατρική αντιμετώπιση. Παγκοσμίως, οι ιατρικές και παραϊατρικές επιστήμες (συμπεριλαμβανομένης και της φυσιοθεραπείας) …»

0 comments