Αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων

Sports InjuriesΗ αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους φυσιοθεραπευτές που ειδικεύονται στη μυοσκελετική παθολογία και αποκατάσταση. Οι ακραίες δυνάμεις που ασκούνται στο μυοσκελετικό σύστημα των αθλητών υψηλού επιπέδου, οι απίστευτες απαιτήσεις για υψηλές επιδόσεις τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες, καθώς επίσης και η ψυχολογική πίεση στους αθλητές από προπονητές, ομάδες και φιλάθλους, οδηγούν σε ποικίλους τραυματισμούς. Η αποκατάσταση αυτών των τραυματισμών είναι πιο περίπλοκη σε σύγκριση με εκείνη που απαιτείται για τους μη αθλητές.

Η κύρια ιδέα της θεραπευτικής αντιμετώπισης είναι η ίδια, δηλαδή ο προσδιορισμός του προβλήματος, η χρήση Manual Therapy για την ανάκτηση κινητικότητας και ελαστικότητας, και η εφαρμογή προγράμματος ασκήσεων για την ανάκτηση της δύναμης, της σταθερότητας και του ελέγχου. Το τελικό όμως στάδιο των ασκήσεων είναι πολύ πιο προχωρημένο και πολύ πιο συγκεκριμένο για κάθε άθλημα.

Επιπροσθέτως, οι προδιαθεσικοί παράγοντες που οδηγούν σε έναν τραυματισμό πρέπει να αναγνωριστούν και να διορθωθούν  (π.χ. αλλαγές στην εμβιομηχανική αρθρώσεων, μυϊκή ανισορροπία, λανθασμένη τεχνική κ.α.) να αποκατασταθούν πλήρως, ώστε να καταστεί δυνατή η αποφυγή μελλοντικών υποτροπών. Το κάθε άθλημα έχει διαφορετικές απαιτήσεις, επιβαρύνει διαφορετικές δομές του σώματός μας και έχει διαφορετικούς “τυπικούς” τραυματισμούς. Στο Physioactive έχουμε βαθιά γνώση σε ποικίλα αθλήματα.

Η εξειδίκευση στην Αθλητική Φυσιοθεραπεία επιτυγχάνεται με μεταπτυχιακές σπουδές  και πολλά χρόνια κλινικής εμπειρίας. Στο Physioactive διαθέτουμε και τα δύο.